dissabte, 9 de febrer del 2008

HOMES, ANIMALS, SEXE, AMOR

Aquesta nit, cedeixo la paraula a Osho, amb molt de gust.

"...Però l'home és un animal; tan animal com qualsevol altre animal. Però quan jo dic que l'home és un animal no dic que l'home s'acabi amb l'animalitat: pot ser més que l'animal, també pot ser menys. Aquesta és la glòria de l'home. La llibertat i el perill, l'agonia i l'èxtasi. L'home pot ser molt inferior als animals i pot ser més sublim que els déus. L'home té una potencialitat infinita. Un gos és un gos: sempre serà un gos. Nasqué sent gos i morirà sent gos. Un home pot convertir-se en un Buda, però també pot convertir-se en un Adolf Hitler. Així que ambdós extrems de l'home estan molt oberts; pot retrocedir. Es pot trobar un animal més perillós, més boig que l'home?

...Durant tres mil anys l'home ha passat a través de cinc mil guerres; matant, matant i matant. I tu creus que el sexe és quelcom animal? Els animals mai no han fet "animalades" tan grans com l'home. I tu penses que l'home no és un animal?

...Els animals són preciosos, siguin el que siguin, són senzillament innocents. L'home és molt astut, molt calculador, molt lleig. L'home pot caure més baix que els animals, perquè l'home pot elevar-se més amunt que l'home, més amunt que els déus.
L'home té una infinita potencialitat: pot ser allò més elevat i pot ser també allò més baix. Té tota l'escala en el seu ésser, des del primer fins a l'últim dels esglaons.
Així que el primer que m'agradaria dir-te és que no diguis que el sexe és quelcom solament animal (això és possible), però no és obligat que sigui així. Es pot elevar més amunt: es pot convertir en amor i es pot convertir en oració. Depèn de tu. El sexe en ell mateix no és una entitat fixa: és simplement una possibilitat. Pots fer-ho com t'agradi, com prefereixis.

...Quan estimes, ho comparteixes tot. Quan estimes, no tens cap secret. Quan estimes, tens el cor completament obert, estàs disponible. Quan estimes, estàs disposat (da) a anar amb ell (a) encara que sigui al mateix infern.

Osho: La tranformación tántrica. Gaia ediciones. Móstoles (Madrid)