dimarts, 14 d’octubre del 2008

MALVATS


Pràcticament cada dia em quedo astorat davant de la capacitat de l'ésser humà de fer mal al altres, a ell mateix i a tot el que conforma el seu propi entorn.
Avui mateix, sense anar més lluny, escoltava a Catalunya Informació que un jove de vint-i- cinc anys havia amenaçat amb una navalla al coll un home que anava a recollir el seu cotxe a la Devesa de Girona. El pobre home, així de pressionat, no va tenir més remei que donar-li els diners que duia, les targes de crèdit i el pin d'activació d'aquestes targetes.
Però el més fort ve ara: l'obliga a entrar al portaequipatges del cotxe. L'home s'adona que el porten als afores per algun camí sense asfaltar. Al cap d'una estona el cotxe s'atura. Després de sentir la porta tancar-se, silenci. L'home intenta fer força contra els seients del darrere i sí, finalment aconsegueix sortir. Llavors s'adona que el cotxe està cremant. Dóna part dels fets als mossos, que unes hores després detenen l'energumen.
Violència extrema, la majoria de les vegades absolutament gratuïta.
El nostre món, aquest meravellós món en el que creiem viure, està podrit de violència i cada cop n'hi ha més, diguin el que diguin els que no volen veure-hi més enllà d'on posen els peus.

És greu, molt greu. D'una banda em fa reafirmar en la condició "natural" de l'ésser humà. Poc, molt poc han canviat les coses des de l'edat de Pedra.
La Cultura ha fet molt de bé en la majoria dels casos, però la bèstia segueix latent, sota les capes de refinament.
I només faltaven els actuals mitjans audiovisuals. Televisió, pel·lícules, sèries, diaris, revistes... tot, tot absolutament ple de la maleïda manera com uns éssers humans dominen, aixafen, massacren... altres éssers humans -o no humans, és igual- per satisfer unes suposades necessitats i/o interessos.
Egoistes, intolerants, agressius...
Ja ho sé, ja ho sé que no tothom és així. Que sempre els humans s'han deixat portar pels mals instints i tot això. Ja ho sé. Però crec que estareu d'acord amb mi que la situació, en comptes de millorar, està empitjorant a cada dia que passa. Mireu la premsa, germans. Penseu una mica en els nostres governants, els nostres jutges, en el que diuen i en el que no diuen, en la gent que coneixem o la que només coneixem una mica.

Jo personalment no estic gens content amb el que veig. No em venen pas bones sensacions amb tot el que m'envolta. No, gens ni mica.

Una salutació ben cordial als extraterrestres com jo. (Els "bitxus rarus").