divendres, 6 de juny del 2008

2008, CRISI ECONÒMICA PROFUNDA. GLU, GLU, GLU.

Sembla ser que tindrem un estiu calent (i una tardor, i un hivern, i...). Els mentiders professionals de sempre, davant de les eleccions van tapar l’avenir econòmic, que ja veien que seria nefast, posant cara de bons nens i mirant cap a un altre costat. Encara ens volien convèncer que tot anava de conya, per tant... au va, aquí teniu 400 euros perquè veieu si en som de bons. Mentrestant, els productes de primera necessitat han pujat en el darrer any en alguns casos fins a un trenta-cinc per cent. Les companyies elèctriques, després d’uns guanys rècord, tenen els sants collons de dir que paguem l’electricitat molt per sota del preu de cost i que s’ha d’apujar un 11%!!! El petroli, ja ho sabeu... pels núvols (em pregunto a quin preu el pagaríem si el preu superavantatjós de l’euro sobre el dòlar fos el de fa uns anys). L’euribor pujant contínuament i el simpàtic aquell que dirigeix el banc europeu amenaçant que apujaran el preu del diner a la propera reunió: aquest home ens vol amargar la vida. Es veu que ell no en paga d’hipoteca.

Hi ha merder amb els pescadors. Hi ha merder amb els transportistes. I espereu-vos. La senyora Magdalena Álvarez, ministra de Fomento, després dels galdosos papers que ja li coneixem sobradament, especialment els catalans, té feina assegurada per intentar convèncer-nos que a les dotze de la nit surt el sol, feina en la qual és una experta.

En fi, diguem-ho clar: entrem en una crisi econòmica brutal i com sempre, els que en patirem les conseqüències som els pobres desgraciadets que sempre mirem de fer equilibris per arribar a final de mes.

Mentrestant, el poder econòmic cada cop és més poder i més potent. Té ben agafat pels collons el poder polític (que li deu molts diners). O sinó, preguntem-nos: Què hi ha darrera de la MAT? Què hi ha darrere de la canonada famosa del decret de sequera?

No sé si tot és veritat, però sobre el tema del transvasament us aconsello de llegir el blog següent:

http://www.solosequenosenada.com/2008/05/10/la-trama-%e2%80%9ctrasvase-del-ebro%e2%80%9d-v13/

8 comentaris:

J ha dit...

Això de la crisi és cosa de rics. Jo segueixo igual de pobre ara que abans.

Lluís ha dit...

De moment pobres i amb molta dignitat. El problema és que podem arribar a ser molt més pobres del que som.Ja anem pel camí, ja...

betulo ha dit...

I els polítics no tant sols tenen assegurat el seu poder adquisitiu, si no que el tenen ampliat. Cotxes oficials multiplicats, nòmines de personal, igual; i a sobre, ens assaventem darrerament de la infinitat "d'informes" externs de menys de 3.000€ per assignació directe. Bé la crisi, però pitxor es que fan amb els nostres diners, els d' aquí, que aixó ja sembla el caciquisme de la Junta de Andalicía.

Duc Engrescador ha dit...

És molt divertit també veure com l'aplicació de les màximes indiscutibles de l'economia neo-liberal (la llei de l'oferta i la demanda o la creença en el mercat com a màxim regulador de l'economia) entren en un insospitat conflicte pràctic quan qui ha de rebre són els de dalt.

No us fan pena les demandes d'ajut institucional de sectors com l'immobiliari o l'automobilístic?
D'on carai creieu que surten el munt de diners que s'han repartit a cabassos en els diversos bancs?
Escolta, que els donin 400 euros també a cadascú i que s'espavilin...

Records!

DUC ENGRESCADOR

Bardo i l'Estel del Matí ha dit...

Pues verás. Con esto de la crisis ahora, bueno hace ya un año que estamos en espera, la patronal (con el apoyo del gobierno que no hace nada) no quiere firmar el convenio de hostelería porque les parece excesivo que un trabajador cobre 1000 euros de sueldo mínimo(a estos hay que restarles los impuestos). Desde hace un año no tenemos convenio, puesto que los empresarios se quejan de que ahora no tienen tantos beneficios como antes. Pero ya no recuerdan que hasta hace bien poco tenían unos beneficios desorbitados, subiendo el precio del café en un año hasta un 20%. Cuando entró el euro, por poner un ejemplo, el café subió de 100 ptas. a 1 euro, un 66%. Y en los años anteriores, a este de CRISIS, la subida de los sueldos de hostelería según convenio fue de un 3% anual, cuando el IPC era de un 4,5%, según dicen, porque el precio de la vivienda se multiplicaba mes a mes. CRISIS la que han generado ellos con sus mentiras, y la mayoría de trabajadores han contribuido a ello creyendo todo los que les decian ¿Se puede vivir con un sueldo de trabajador como si fueras un rico? ¡Vivan los pequeños créditos, las hipotecas y las empresas reunificadoras de deudas! No sigo porque no acabaría, puesto que estoy muy cabreado con todo esto.

Lluís ha dit...

He llegit atentament els vostres comentaris. Moltes gràcies, sou meravellosos.
I pensar que encara alguns només es mouen perquè al seu equip de futbol li han pitat un penal injust!
Sempre he pensat i algun cop ho he escrit, que fins que la societat civil no prengui consciència de fins a quin punt ens estan prenent el pèl i envii a tots aquests vividors professionals de la mentida a pastar fang, ho tindrem ben pelut.
Personalment no els necessito per a res. Ja sé que sóc molt àcrata, però això mai no ha estat dolent.
Petonets.

Duc Engrescador ha dit...

No em cap el més mínim dels dubtes. Aquesta anomenada "crisi econòmica" marcarà clarament un abans i un després en les nostres vides i en el món en que vivim. En quin sentit? Ho desconec completament.
Crec, sincerament, que les autoritats incompetents no poden, en el millor dels casos, sinó maquillar la crisi o perllongar-ne la seva agonia, a banda de treure'n profit en benefici propi.
La realitat i les contradiccions d'un sistema de relacions econòmiques totalment insostenibles, es mirin per on es mirin, està començant a aflorar amb una major nitidesa del que era habitual. Possiblement, però, no n'estem vivint sinó el preludi.

Estigueu tots ben bonets i ben bonetes totes!

DUC ENGRESCADOR

Duc Engrescador ha dit...

Cal llegir la premsa per estar ben al cas de tot. Jo normalment, si ho faig, ho faigs els diumenges i, noi, s'assabenta un de tantes coses interessants: "el FMI augura una fase de bajo crecimiento" (cranis privilegiats; anys i anys d'intensos estudis a Harward), des del comité executiu del BCE sen'ns comenta que "es necesario que España haga reformas estructurales (cada cop més originals els senyors, es superen). El senyor Solbes continua escoltant el "Crisis, what crisis?" dels Supertramp per seguir insistint en que estem en una fase baixista del cicle econòmic, que no vivim sinó una contracció econòmica o potser simplement ens estem enfrontant a una desecceralització significativa de l'economia (per entendren's "Nihil novum sub sole", vaja). Continuem vivint en el millor dels països possibles del millor dels mons possibles. Ens ha sortit panglossià,el senyor ministre d'Economia.
A banda dels diaris a vegades també llegeixo alguna pintada al carrer de gent incívica, rebotada i, habitualment, mal informada. Com entendre sinó allò que vaig llegir ahir en una paret del carrer Aragó de Barcelona i que deia alguna cosa similar a "la crisi econòmica capitalista, que la paguin els rics".
Cony de gent, que no lleigeixen els diaris, ells?

Que continueu estant ben bonets i ben bonetes!

DUC ENGRESCADOR